Насловна » Актуелно » Вести » Решавање проблема протицајног капацитета Крупинске реке у зони рудника „Велики Мајдан“

09.07.2014.

Решавање проблема протицајног капацитета Крупинске реке у зони рудника „Велики Мајдан“

 Решавање проблема протицајног капацитета Крупинске реке у зони рудника Велики Мајдан

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације у Влади Републике Србије Велимир Илић посетио је, у среду, 09. јула 2014. године, општину Љубовија где је са председником општине Мирославом Мићићем и директором рудника „Велики Мајдан“ Николајем Морозовим разговарао на тему предузимање мера санације пута у зони Крупинске реке, низводно од рудника „Велики Мајдан“.

Министар Илић је овом приликом доставио пројектну документацију, ревидирану и допуњену извештајем од стране Института за водопривреду „Јарослав Черни“, у коме је дат генерални предлог мера трајног решења проблема протицајног капацитета Крупинске реке у зони рудника за време појаве великих вода.

У извештају је констатовано да размотрени радови не би смањили протицајни капацитет одвода, али би омогућили да се у релативно кратком временском периоду обезбеди пут до узводних насеља и почетна стабилизација једног од највећих клизишта која су се активирала за време поплава.

Рудник олова и цинка „Велики Мајдан“ већ је започео радове који чине део Главног пројекта. Половина радова биће финансирана од стране рудника, док је планирано да другу половину радова финансира Влада Републике Србије.

Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србијаводе Србијашуме Министарство одбране