Насловна » Актуелно » Вести » Министар Илић обишао домаћинства оштећена градом у општини Житорађа

23.07.2014.

Министар Илић обишао домаћинства оштећена градом у општини Житорађа

 Министар Илић обишао домаћинства оштећена градом у општини Житорађа

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације у Влади Републике Србије Велимир Илић посетио је, у среду, 23. јула 2014. године, општину Житорађа, коју је 24. јуна ове године погодио град, причинивши велике материјалне штете на пољопривредним домаћинствима и стамбеним објектима.

Општинско руководство и чланови општинске Комисије за процену штете од елементарних непогода упознали су министра Велимира Илића са извештајем те комисије, у коме се наводи да штета на пољопривредним културама и пластеницима износи 93.710.000 динара.

Том приликом министар Илић је обишао домаћинства у селу Вољчинац, којима је град величине тениске лоптице нанео велику штету на пластеницима, као и село Самариновац, где су оштећени кровови кућа.

Процењено је да је на територији општине Житорађа укупно оштећено око 1.500 пластеника, а министар је рекао да ће покренути иницијативу ка Влади Републике Србије, да се из робних резерви обезбеди одређена количина црепа за покривање оштећених стамбених објеката.

Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србијаводе Србијашуме Министарство одбране