Насловна » Актуелно » Вести » Неопходно хитно предузимање мера за санацију клизишта у Умки

03.12.2014.

Неопходно хитно предузимање мера за санацију клизишта у Умки

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације у Влади Републике Србије Велимир Илић састао се данас, 3. децембра 2014. године, са представницима Удружења грађана “Наше удружење” из Умке, поводом поновног активирања клизишта Умка и молбе тамошњег становништва за хитно предузимање мера на решавању проблема клизишта.

Овом приликом представници Удружења грађана Умка приложили су опширну документацију која садржи списак свих оштећених објеката у зони клизишта, записнике и решења за исељење из објеката неусловних за становање, а за које је надлежна служба Грађевинске инспекције утврдила да поседују грађевинске дозволе.

Министар Илић је одмах након састанка посетио проблематично подручје у Умки, где је на терену констатовано интензивирано клизање тла, које је у протеклом периоду оштетило многе стамбене објекте, од којих је већина неусловна за становање, опасна по живот и здравље људи, као и безбедност околине.

У циљу што хитнијег решавања проблема клизишта у Умки, министар Илић ће о тренутном стању на терену обавестити Владину Комисију за процену штете од елементарних непогода, и покренути иницијативу за формирање радне групе која ће обићи критично подручје и изнаћи адекватно решење.

Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србијаводе Србијашуме Министарство одбране