Насловна » Актуелно » Вести » Неопходно обезбедити средства за пројекат трајног решења реке Бјелице у општини Лучани

03.12.2014.

Неопходно обезбедити средства за пројекат трајног решења реке Бјелице у општини Лучани

Неопходно обезбедити средства за пројекат трајног решења реке Бјелице у општини Лучани

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације у Влади Републике Србије Велимир Илић посетио је, у среду, 03. децембра 2014. године, поплављено подручје општине Лучани, где је услед обилних падавина дошло до изливања реке Бјелице из свог корита.

Министар Илић је навео да се прва фаза чишћења речног корита и бочних улива у реку Белицу приводи крају, за шта је обезбеђено 34 милиона динара, а тендер је у току. Други део радова предстоји и реализација по пројекту износи 330 милиона динара, а како би се поменута средства обезбедила, неопходно је да општина реши питање имовинско-правних односа.

Пројектна документација за трајно решавање проблема реке Бјелице и заштите општине Лучани од поплава и бујичних вода, урађена је и налази се у предузећу "Србијаводе", међутим, извођење радова предвиђених пројектом може започети након што средства у износу од 330 милиона динара буду одобрена из буџета.

Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србијаводе Србијашуме Министарство одбране