Насловна » Актуелно » Вести » Министар Илић у посети насељу Умка

05.12.2014.

Министар Илић у посети насељу Умка

Министар Илић у посети насељу Умка

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације у Влади Републике Србије Велимир Илић обишао је, у петак, 05. децембра 2014. године, подручје клизишта у насељу Умка, приликом чега се састао са мештанима те општине, као и са представницима Удружења грађана „Наша Умка“, поводом предузимања мера за санацију поменутог клизишта које је оштетило многе стамбене објекте.

Обилазак клизишта Умка-Дубока, 05.12.2014. Обилазак клизишта Умка-Дубока, 05.12.2014. Обилазак клизишта Умка-Дубока, 05.12.2014. Обилазак клизишта Умка-Дубока, 05.12.2014. Обилазак клизишта Умка-Дубока, 05.12.2014. Обилазак клизишта Умка-Дубока, 05.12.2014. Обилазак клизишта Умка-Дубока, 05.12.2014.

Констатовано је да клизиште директно угрожава 53 куће, чији чланови и даље плаћају порез на имовину, иако су добили решења којима се налаже исељење, док у 20 кућа и даље живе породице које немају услове за исељење.

Министар Илић је рекао да је потребно, у најкраћем могућем року, иселити људе који и даље живе у предметним објектима, и упутио апел надлежним институцијама да не издају дозволе за изградњу док се не реши проблем трајне санације клизишта.

Неопходно је урадити комплетну пројектну документацију за трајну санацију клизишта Умка-Дубока, а министар је истакао да постоји спремност америчког амбасадора у Србији Мајкла Кирбија да обезбеди средства финансирања израде пројектне документације.

Министар Илић је додао да ће остварити блиску сарадњу са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре како би се што пре пронашло адекватно решење и извршила санација клизишта.

Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србијаводе Србијашуме Министарство одбране