Насловна » Актуелно » Вести » Ванредна ситуација проглашена у 15 општина у Србији

08.03.2016.

Ванредна ситуација проглашена у 15 општина у Србији

Ванредна ситуација проглашена у 15 општина у Србији

Због обилних падавина које су почеле у недељу, ванредна ситуација тренутно је проглашена на територији града Чачка, Новог Пазара, Краљева, општине Ариље, Лучани, Топола, Пожега, Бајина Башта, Ивањица, Рашка, Љиг, Рача, општини Косјерић, на делу територије општине Пријепоље, и у Трстенику.

Услед кишних падавина и изливања бујичних водотокова до сада је поплављено око 710 домаћинстава и евакуисано 118 особа, док је најтежа ситуација јуче била у Лучанима, где је ниво Бјелице виши него у време поплава пре две године и вода не може да се улије у Западну Мораву чији је ниво такође висок.

Река Чемерница која се излила из корита и поплавила око 500 домаћинстава у местима Коњевићи и Прељинска Балуга, одакле је евакуисано 420 људи, лагано се вратила у своје корито и тренутно се испумпава вода из тридесетак кућа које су биле поплављене и угрожених помоћних просторија.

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић и председник Владе Републике Србије Александар Вучић обишли су јуче најкритичнија места у околини Чачка, приликом чега су у поплављеном месту Прељина најавили помоћ угроженим домаћинствима.

Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србијаводе Србијашуме Министарство одбране